نگهداری صحیح میکروفن

box

میکروفون‌ها تجهیزات بسیار حساسی هستند. به طور کلی میکروفون‌های گران قیمت حساس‌تر نیز می‌باشند. معمولا اگر یک میکروفون در شرایط خوب نگهداری شود سال‌ها بدون افت کیفیت می‌تواند کار کند.

چند نکته برای نگهداری بهتر میکروفون‌

۱- هیچ گاه برای تست روشن بودن میکروفون به آن ضربه نزنید و یا داخل آن فوت نکنید. زدن ضربه‌ی مستقیم به محافظ دیافراگم برای میکروفون‌ها بسیار مرگبار است!

۲- مراقب باشید به میکروفون ضربه نخورد. همیشه جای آن را در پایه میکروفون محکم کنید و هنگام حمل و نقل بسیار مراقب باشید و میکروفون را داخل جعبه‌ی مخصوص آن حمل کنید

۳- میکروفون‌ها علاوه بر ضربه به رطوبت نیز حساس می‌باشند. رطوبت زیاد می‌تواند در طولانی مدت به میکروفون آسیب بزند.

۴- هیچ گاه به پایه‌های فیش میکروفون جریان برق (حتی جریان ضعیف) وصل نکنید.

۵- چنانچه میکروفون شما دچار خرابی شد حتما آن را به دست یک تعمیرکار مجرب و ماهر بسپرید.

۶- میکروفون را در محیط گرم و مرطوب نگهداری نکنید.

۷- همیشه از سلامت کابل‌های میکروفون مطمئن باشید. اتصالی و یا خرابی کابل‌ها می‌تواند به دستگاه میکسر و یا خود میکروفون آسیب بزند. از طرفی قعطی در سیم میکروفون ممکن است منجر به ایجاد وقفه در اجرای برنامه شود.

پلاریته:

مشخصه‌ پلاریته تعیین کننده وضعیت سیگنال خروجی الکتریکی میکروفون نسبت به سیگنال ورودی آکوستیکی آن است. در حالت استاندارد پین شماره دو مثبت می‌باشد. در این حالت وقتی فشار صوتی سبب حرکت دیافراگم به سمت داخل شود ولتاژی مثبت در پین شماره دو نسبت به پین شماره سه تولید می‌گردد.

مطمئن شوید کابل‌های میکروفون پلاریته میکروفون را عوض نمی‌نمایند. در هر دو سر کابل باید پین شماره یک به شیلد، پین شماره دو به سیم قرمز و پین شماره سه به سیم سفید یا سیاه متصل شده باشد. همچنین ممکن است نحوه سیم‌بندی جک‌ها به کابل، به صورت پین شماره یک به شیلد، پین شماره‌ی دو به سیم سفید و پین شماره سه به سیم سیاه باشد. اگر بعضی از کابل‌ها میکروفون دارای پلاریته صحیح و برخی دیگر دارای پلاریته معکوس (یعنی جای دو سیم متصل شده به پین‌های دو و سه در سر کابل و انتهای کابل عوض شود) باشند و سیگنال خروجی آن‌ها با هم ترکیب شود، ممکن است فرکانس‌های پایین حذف شوند.

دیدگاهتان را بنویسید